Header afbeelding

Markiezen

We kennen markiezen als zonwering natuurlijk uit het straatbeeld. Het herinnert ons aan vroeger tijden toen de gevel van vele winkels werd gesierd met deze prachtige luifels. Het nostalgische gevoel dat ook moderne markiezen bij ons oproepen, heeft alles te maken met de wat kleuren en dessins van het doek. Naast het feit dat een markies een prima bescherming biedt tegen zonnestralen, vormt het een aanwinst voor de woning. Het is een zonwering die het huis verfraait, of dit nu een moderne eengezinswoning is of een jaren 30 woning.

Stevige constructie

In Nederland kan het flink spoken. Vandaar dat voor de bevestiging van markiezen houten of aluminium frames worden gebruikt. Een zeer stevige constructie waarbij het gekozen materiaalsoort de uitstraling van de markies versterkt. Kiest u voor een houten frame, dan kan deze in meerdere - vaak standaard - RAL-kleuren worden opgeleverd. De levensduur van zowel het houten als het aluminium frame, is door speciale behandeling en gebruikmaking van de beste materialen, verlengd. Op die manier kunt u vele zomers genieten van uw markies.

De markies kan geheel naar uw stijl en andere wensen worden aangepast. Het materiaal van het frame, het dessin van het doek, de bedieningsmogelijkheden... We bespreken dat graag met u tijdens een vrijblijvend gesprek in onze showroom. Daar tonen we u ook graag de vele voorbeeldopstellingen markiezen.